Lewandowski wchodzi w gastronomię. Nowa restauracja w przyszłym roku
Granada / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
Robert Lewandowski jest skuteczny nie tylko na boisku, ale również w biznesie. Co jakiś czas dowiadujemy się o nowych branżach, w które zainwestował napastnik Bayernu Monachium i reprezentacji Polski. Po nieruchomościach i start-upach przyszedł czas na własną restaurację.
REKLAMA
Portal Money.pl podaje, że restauracja, w którą zainwestował Lewandowski razem z dwoma wspólnikami, miała ruszyć jesienią bieżącego roku, jednak z powodu wydłużającego się remontu zabytkowego budynku, przełożono otwarcie na wiosnę lub lato 2021 r.
Restauracja znajdzie się w samym centrum stolicy na terenie rewitalizowanych Browarów Warszawskich i zajmie ponad 1.3 tys. m kw. powierzchni. Dwupoziomowy lokal zostanie podzielony na strefę restauracyjną i barową na jednym piętrze oraz eventową na drugim. Restauracja serwować będzie głównie kuchnię amerykańską, za którą odpowiedzialny będzie Tadeusz Muller – syn Magdy Gessler.
Wszystko wskazuje, że Lewandowski nie poprzestanie tylko na jednej knajpie. We wrześniu ruszyć ma budowa niezwykłego projektu - pływającej restauracji w Giżycku. Szacowany koszt inwestycji to 71 mln zł.
Restauracja znajdzie się w samym centrum stolicy na terenie rewitalizowanych Browarów Warszawskich i zajmie ponad 1.3 tys. m kw. powierzchni. Dwupoziomowy lokal zostanie podzielony na strefę restauracyjną i barową na jednym piętrze oraz eventową na drugim. Restauracja serwować będzie głównie kuchnię amerykańską, za którą odpowiedzialny będzie Tadeusz Muller – syn Magdy Gessler.
Wszystko wskazuje, że Lewandowski nie poprzestanie tylko na jednej knajpie. We wrześniu ruszyć ma budowa niezwykłego projektu - pływającej restauracji w Giżycku. Szacowany koszt inwestycji to 71 mln zł.
PRZECZYTAJ JESZCZE